Amicitia nu

Nadat Mietje had aangegeven niet meer te kunnen zorgdragen voor de muziekleer en het dirigeren werd Mevr. Mia Segers-Joriskes als vervangster bereid gevonden. Mia had reeds ervaring met het opleiden van de jeugd.

In 1985 nam Mia het dirigeerstokje ter hand, met steun van Dhr. André Sools, een zeer muzikaal persoon, die haar de bekwaamheid en niveau bijbracht.

Sindsdien verzorgt Mia het dirigeren en de muziekleer met hart en ziel en op een fantastische manier. Ze heeft begrip en tijd voor iedereen en zorgde er voor dat de vereniging weer opbloeide met resultaten tot in de hoogste afdeling. Dit bewijzen de resultaten onder leiding van Mia.

Zo was er in 1988 het concours te Clavièr Wallonië. Hier haalde AmicitiA in de hoogste afdeling Honneurs met 97% de hoogste onderscheiding. Dit resultaat werd in 1989 geevenaard tijdens een concours te Ciney (Namen). Hier haalden zowel de club als ook enkele solisten spetterende uitslagen. Mia ontving hier enkele herinneringsgeschenken en een bronzen medaille. Ook in 1990 tot en met 1997 werden op diverse concours zeer mooie resultaten gehaald.

Hierna werd er gestopt met de deelname aan wedstrijden, omwille van de zware inspanningen die dit met zich meebracht en de spanningen die hiermee gepaard gingen. Men geeft nu de voorkeur aan een rustiger programma met meer aandacht voor ontspanning en onderlinge vriendschap.

In 2007 vierde accordeonvereniging AmicitiA haar 75 jarig bestaan hetgeen uitbundig is gevierd met een receptie voor iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt en bevriende accordeonvereningen en aansluitend een gezellig accordeontreffen.

Een jaar later werd AmicitiA vereert met de titel Koninklijk. Dit is zichtbaar in het vernieuwde logo.

Voorzitter Mathieu Segers, die dit allemaal heeft mogen meemaken, droeg vanwege zijn leeftijd in 2009 de voorzittershamer over aan mij, de huidige voorzitter. Wegens zijn grote verdienste voor AmicitiA draagt Dhr. Mathieu Segers nu de titel Ere-voorzitter en is hij nog steeds zeer betrokken bij het wel en wee van de Koninklijke accordeonvereniging AmicitiA


Voorzitter Theo Peeters huidige voorzitter

Nieuws

 • 5 maart 2019:
  Carnaval viering in Huize Zorgvlied
  Tijd: 14:00
 • 7 april 2019:
  MUZIEKFESTIVAL AMICITIA
  Locatie: zaal "De Stegel" Molenbeersel
  Tijd: 13:30
 • 2 juni 2019:
  Optreden Zomerfeesten St. Rochus Balen
  Locatie: "zie agenda"
  Tijd: 13:30
 • 22 september 2019:
  H. Mis te Molenbeersel
  Locatie: Kerk Molenbeersel
  Tijd: 10:30
 • 6 oktober 2019:
  H. Mis te St. Joseph
  Locatie: Heel (Nederland)
  Tijd: 10:30
 • 2 november 2019:
  Festiviteiten Molenbeersel
  Locatie: "te bepalen"
  Tijd: "te bepalen"
 • 10 november 2019:
  Optreden festival Klub Musette
  Locatie: "zie agenda"
  Tijd: 14:00
  Muziekfestival

Contact

info@amicitiamolenbeersel.be